Met ons kineteam voor volwassenen bieden wij verscheidene behandeltechnieken aan om tot een optimaal resultaat te komen. Iedere patiënt is uniek en elke aandoening vraagt een specifieke aanpak.

Behandelingen



MANUELE THERAPIE

Manuele therapie is een specialisatievorm binnen de kinesitherapie.De manuele behandelingstechnieken omvatten o.a. mobilisaties, oscillaties en zachte manipulaties van de gewrichten, mobiliserende technieken tijdens bewegingen, neuronen mobilisaties, stretching-technieken, diepe dwarse fricties, triggerpoint enz. Hiermee kunnen verscheidene pathologieën worden behandeld.




OEFENTHERAPIE

Specifieke oefentherapie wordt bij verschillende pathologieënaangewend om houdingen en bewegingen te verbeteren door o.a. spierkracht op te bouwen. Hierbij leert de patiënt op een correcte manier bepaalde oefeningen aan die hij ook thuis moet onderhouden.




DRY NEEDLING

Dry needling is een behandeling uitgevoerd door een gespecialiseerd kinesitherapeut, waarbij door middel van een droge naald het onderliggende myofasciale triggerpunt van de spier wordt gestimuleerd. Een triggerpunt is een gespannen band van de skeletale spier binnen een grotere groep van spieren, die zowel lokale als uitstralende pijn kan geven.




PRENATALE KINESITHERAPIE

Deze therapie heeft tot doel om de zwangere vrouw (en haar partner) op een individuele manier te begeleiden en voor te bereiden op de bevalling. Dit enerzijds door inzicht te geven in de lichamelijke veranderingen en anderzijds door enkele technieken aan te leren die kunnen bijdragen tijdens de bevalling.




POSTNATALE KINESITHERAPIE

Vanaf 6 weken na de bevalling kunnen deze oefensessies gestart worden. De oefeningen zijn erop gericht om het juiste musculaire evenwicht terug te vinden. Bij aanvang van de behandeling wordt aandacht geschonken aan de kracht van de bekkenbodemspieren. Nadien worden ook buikspieren en andere spiergroepen progressief getraind.




HYPERVENTILATIE

Hyperventilatie komt vaak voor en kan een hele reeks klachten met zich meebrengen, zoals vermoeidheid, onrustige darmen, een ijl gevoel, angsten, concentratieproblemen, troebel zicht, pijnlijk gevoel op de borst, hartkloppingen, ademnood, … Dit wordt vaak als zeer beangstigend ervaren. Door patiënten inzicht te geven in de onderliggende oorzaken en hen stap-voor-stap technieken aan te leren waar ze zelf mee aan de slag kunnen, streven we naar het reduceren van de symptomen.




RELAXATIETHERAPIE

Bij relaxatietherapie streven we naar het ontspannen van lichaam en geest. Er wordt zeer individueel naar eventuele klachten van de patiënt gekeken en er worden oefeningen aangeleerd die regelmatig thuis kunnen worden ingeoefend. Het is de bedoeling dat de patiënt ook na de reeks behandelingen zelfstandig verder kan met wat hij geleerd heeft.




LYMFEDRAINAGE

Lymfedrainage is een gespecialiseerde techniek waarbij het lymfesysteem gestimuleerd wordt om lymfeoedeem te verminderen en te voorkomen. Lymfeoedeem kan spontaan optreden bij een verminderde werking van het systeem, daarnaast komt het ook vaak voor na een operatieve ingreep. Er kan ook geopteerd worden om bijkomende bandagetechnieken te gebruiken.




POSTOPERATIEVE REVALIDATIE

Na een orthopedische (bv: operatie van knie, schouder, heup, …) of cardio-vasculaire ingreep (bv: hartoperatie) is er vaak een periode van revalidatie nodig. Ook tijdens en/of na een kankerbehandeling is het vaak aangewezen om een specifiek revalidatieprogramma op te starten.




SPORTKINESITHERAPIE

Zowel bij het herstel van een sportblessure als bij het optreden van klachten tijdens of na het sporten, kan een sportkinesitherapeut u begeleiden. Dit gebeurt op een sportspecifieke manier, waarbij gebruik wordt gemaakt van een individueel oefenprogramma. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan preventie en advies bij sportbeoefening.


PRAKTISCHE INFO



Aanmelding

U neemt telefonisch contact met ons op via 0476 54 21 84. Om een eerste afspraak te maken hebt u een voorschrift nodig van een arts.




BETALING

In de praktijk beschikken we over bankcontact of kan u betalen met de Payconiq-app. Bij betaling ontvangt u een getuigschrift voor verstrekte hulp, dit kan u zelf binnenbrengen bij de mutualiteit voor de terugbetaling van een gedeelte van het bedrag.




Wat breng je mee bij een eerste afspraak?

•Identiteitskaart en klevertje van de mutualiteit

•Voorschrift van een arts

•Verslagen of verwijsbrieven, info van vorige behandelingen

•Gelieve te vermelden indien u reeds behandeling volgde bij eenandere therapeut, dit is zeer belangrijk voor de latere terugbetaling door de mutualiteit!